Informatie over het gebruik van een filter / ontkalken en het reinigingsprogramma van de Jura koffiemachine: 

Tel: 06 125 42 765

                                                         

Filter:

Niet iedereen weet dat je naast het filter in de watertank de Jura ook kan ontkalken, u kunt kiezen tussen een filter in de watertank of om de maand ontkalken ( afhankelijk van de hoeveelheid water dat er door het systeem gaat ) Als u liever een filter in de watertank wil hebben dan zou deze na het plaatsen doorgespoeld moeten worden, voordat u hem de eerste keer gaat gebruiken. U kan dit terug vinden in het menu van uw Jura koffiemachine bij ( filter ) als u deze selecteert in het menu en op Ja zet of een vinkje dan zal het apparaat het filter gaan doorspoelen, zorg wel dat de watertank helemaal vol is. Na verloop van tijd zal het filter verzadigd zijn geraakt, uw Jura geeft dit dan aan met filter wisselen waarna u een nieuw filter zal moeten plaatsen.

 

 

 

 

Ontkalken: Let op! Bij ontkalken het filter uit de watertank halen.

Naast het filter is het ook mogelijk om uw Jura alleen te ontkalken en het filter niet te gebruiken, als uw Jura al op filter staat dan zou dit moeten worden aangepast in het menu. Als u door het menu scrolt dan komt u uiteindelijk filter tegen, hier staat dan 'Filter Ja' of een vinkje achter, door dit aan te passen naar Nee of een liggend streepje, dan is het filterprogramma uitgeschakeld. Nu moet u alleen nog de hardheid instellen, doorgaans is dit 8, 9, of 10, u kan de waterhardheid voor uw regio terug vinden op internet of een kalk test doen. Als dit ook is aangepast dan komt uw Jura na verloop van tijd met ontkalken.

 

Als eerste zal u de lekbak moeten legen waarna vervolgens de voor de Jura bedoelde ontkalkingstabletten in de watertank gedaan worden, deze laat u helemaal oplossen in 0,5L water. Het systeem vraagt dan om de spoel knop in te drukken ' let op ' bij sommigen Jura's komt er ontkalkingsmiddel uit meerdere uitlopen zet hier ook een beker onder. Als na de ontkalkingscyclus de watertank helemaal leeg getrokken is door het apparaat dan wordt er gevraagd om de lekbak te legen en de watertank om te spoelen en met schoon water te vullen. Als u deze handeling ook heeft uitgevoerd dan moet u dit op het apparaat aangeven, hierna zal het systeem voor een laatste keer doorspoelen. Nog eenmaal de lekbak legen en dan kan u de Jura weer gebruiken om koffie te zetten.