• darkblurbg

Error

Onderhoud & reparatie informatie over mijn Jura koffiemachine :

Om een goede werking van uw Jura te garanderen is het nodig om deze periodiek onderhoud te laten geven en/of te laten reviseren, juraservicepunt voert dit graag voor u uit! Als de koffiemachine bedrijfsmatig wordt ingezet en hierdoor veel meer handelingen verricht is een servicebeurt of revisie eens in de 2 jaar aan te raden. Jura koffiemachines voor alleen particulier gebruik zouden eens in de 2 á 3 jaar nagekeken mogen worden als deze tenminste niet extreem belast worden. Zolang u tevreden bent met uw koffiemachine, de smaak is nog prima, en er is geen indicatie voor een reparatie. In dat geval is er in principe geen noodzaak om deze aan te bieden voor onderhoud mits deze niet veel langer dan 2 jaar gebruikt wordt.

Voor Jura's die nog niet voor service zijn geweest is het wel verstandig om deze binnen 3 jaar een servicebeurt te laten geven! Mocht er zich een storing voordoen dan is het in sommige gevallen mogelijk om dit zelf op te lossen, hieronder ziet u een paar voorbeelden. U kunt zelf natuurlijk ook veel doen om het apparaat in een goede conditie te houden, door op tijd het reinigingsprogramma te starten, te ontkalken en op de plekken waar u bij kan schoon te houden. 

 

Error of storing op een rijtje:

 

Er komt weinig koffie uit de uitloop:

U kunt in dit geval eerst proberen het probleem te verhelpen door met een uitgevouwen paperclip of tandenstoker de gaatjes van de koffie uitloop door te prikken en dan hierna of tegelijktijdig het reinigingsprogramma op te starten. Mocht dit niet helpen dan zou u uiteindelijk nog het ontkalkingsprogramma kunnen proberen. Dit probleem is in veel gevallen een indicatie dat uw Jura vervuild is, het raadzaam om uw koffiemachine te laten nakijken als de verstopping niet verholpen is of blijft terug keren.

 

Jura geeft bonen vullen aan:

Kijkt u eerst of er voldoende koffiebonen in het reservoir aanwezig zijn. Indien dit het geval is en de melding ' bonen vullen' blijft verschijnen dan is het waarschijnlijk dat er een defect aan de koffiemolen is. U zou nog kunnen proberen om de maling van de molen iets grover te zetten zodra u deze hoort draaien.   

 

Mijn Jura geeft een error aan:

Mocht uw koffiemachine onverhoopt een error aangeven bijvoorbeeld error 8, dan is het raadzaam het apparaat niet meer te gebruiken, en voor onderzoek langs te brengen. Voor u het apparaat langs brengt vergeet dan niet de watertank, residu/lekbak te legen.

( Een error is een indicatie dat een onderdeel of meerdere samenwerkende onderdelen niet goed functioneren, daarom is vaak het probleem niet alleen te verhelpen met alleen de aanwijzing error code! )  

 

De afvalbak zit overvol: 

Als u na het koffiezetten de lade te lang uit het apparaat haalt om even te kijken dan registreert deze het als (geleegd) het gevolg is een overvolle residubak. U kunt gerust kijken maar dan zou u ook de residubak moeten legen, voor het afvalwater geldt dit niet bij machines met contacten op de lekbak!

 

Er ligt water onder mijn koffiemachine:

Het lijk erop dat er een pakking of leiding defect is waardoor er een lekkage is ontstaan, het beste is om het apparaat niet meer te gebruiken en langs te brengen voor onderhoud. Als u uw volautomaat blijft gebruiken dan kan dit kortsluiting veroorzaken!

 

Het lijkt wel alsof het apparaat een ander geluid maakt:

Heeft u het idee dat het geluid van de machine is veranderd, deze zwaar loopt of een ratelend geluid maakt? In dit geval is het verstandig om uw Jura volautomaat uit te zetten en te laten nakijken. Een Jura hoort soepel zijn werk te doen!

 

Er komt soms geen koffie uit de uitloop maar direct in de afvalbak:

De machine heeft een probleem dat u zelf niet zo even kunt verhelpen met reinigen of ontkalken, onze technische dienst kan ook dit voor u oplossen.

 

Mijn Jura stoomt slecht, maakt geen goede cappuccino:

Mocht u gebruik maken van een filter in de watertank dan zou u deze eruit kunnen halen en de machine een keer ontkalken. Dit is vooral goed voor Jura's die vaak een cappuccino bereiden.

 

Apparaat geeft lade plaatsen aan:

Het kan zijn dat de klemmetjes / contactpuntjes achter op uw lade nat of vervuild zijn, als u deze met wat afwasmiddel schoon borstelt, afspoelt en ook goed droog maakt dan zou het probleem opgelost moeten zijn. 

 

De koffiemachine langsbrengen:

Mocht u uw koffiemachine willen komen langsbrengen dan zou u hem op een horizontale wijze moeten vervoeren om te voorkomen dat er restwater en poeder zich door de machine kan verspreidden naar plekken waar het niet hoort te komen.

 

Garantie:
Wij geven 12 maanden garantie op vervangen onderdelen en 12 maanden op een servicebeurt.

Juraservicepunt

06 125 42 765

Stationsplein 99 - 147

1703WE Heerhugowaard

Juraservicepunt onderhoud & reparatie Heerhugowaard Noord Holland

Onderhoud & reparatie service voor de Jura koffiemachine. U bent bij ons verzekerd van kwaliteit en vakmanschap! Juraservicepunt Heerhugowaard Noord Holland voor een refurbished of gereviseerd koffieautomaat.